Δράσεις διάχυσης

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά υβριδικό εργαστήριο από την Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά με θέμα “Ψηφιοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας“.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διήμερο συνέδριο στο Μέγαρο Λιμένος Πειραιά, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με τρεις δράσεις: την Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων και Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στις 24 Ιανουαρίου 2023, a παρουσίαση έγινε για να στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στον τομέα των Logistics, Καθηγητή Α. Ζηλιασκόπουλο και στην Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Logistics (ΥΠΑΝΕΦ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κα Α. Νάσου, Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών και Διαχείρισης Επενδύσεων.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, διοργανώθηκε το 1ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών & Logistics από την “Τεχνοεκδοτική / T-Press” με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το Συνέδριο και ειδικότερα το πάνελ στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας έργου και παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για το eFTI παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία διοργάνωσαν ερευνητικό συνέδριο με θέμα“Καινοτομία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα” στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών – εταιρειών. Ενδεικτικά:

– Ιωάννης Μάτσας, Σύμβουλος στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ανάπτυξης eFTI στην ΕΕ.

– Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος της ΕΕΣΥΜ (Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μεταφορών).

– Ηρώ Δουμάνη, Γενική Διευθύντρια της ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Ελλήνων Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων)

– Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, συνιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας PTL Logistics and Transport Company, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

– Κωνσταντίνος Αχλαδίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Cargo, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.